Normalitat i especificitat en el procés educatiu

L’alumnat de 2on i 3er de Florida Universitària visita el Centre Específic d’Educació Especial “L’Encarnació” de Torrent, i el “Sebastián Burgos” de València.

Segurament, totes i tots, coneixem persones amb alguna discapacitat. Hi ha xiquets, joves i majors amb discapacitat física, psíquica o sensorial que requerixen una atenció individualitzada que que afavorisca conductes adaptatives mitjançant els suports. L’escola integradora i inclusiva els anomena alumnes amb Necessitats Educatives Especials. Molts d’aquests alumnes estan integrats en centres ordinaris, però altres, degut al grau de discapacitat, són escolaritzats en centres específics atenent al dictamen tècnic. Són aquests centres els que disposen dels espais, i recursos materials i tècnics adequats per oferir una educació adaptada a cada necessitat, la qual es realitzada per diferents professional, com mestres de pedagogia terapèutica, mestres d’audició i llenguatge, fisioterapeutes, metges, psicòlegs i educadors.

Els alumnes de Florida Universitària van conéixer in situ, el treball que fan els mestres amb els alumnes amb discapacitat intel·lectual i altres associades, l’organització del centre, la tipologia d’alumnat, el procediment de detecció i escolarització d’aquests alumnes…

L’alumnat de Florida Universitària que cursa actualment les matèries “Necessitats Educatives Especials” i “Intervenció en la discapacitat intel·lectual” van tindre la oportunitat de complementar la seua formació coneixent realment el funcionament i estructura d’un centre específic d’educació especial.

grup-torrent2

Més informació: Joan Garcia, jogarcia@florida-uni.es 

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s